Ако обичате да похапвате аводако - едно една възможност за вас да изкарате пари. 

Университетите Loma Linda University (LLU), Penn State University, Tufts University и University of California, Лос Аджелис  набират 25-ма желаещи да се включат срещу заплащане в изследване, което включва диета с авокадо с научна цел.

"Изследването ще проучи дали яденето на едно авокадо на ден намалява висцералната мастна тъкан в корема", каза д-р Хоан Сабате, който ръководи Центъра за хранене, начин на живот и профилактика на заболяванията на LLU.

Изследваната хипотеза е, че авокадото всъщност яденето на авокадо може да помогне на хората да загубят мазнините в коремната област и така да се насърчи загубата на тегло.

За да могат да участват в проучването, участниците трябва да отговарят на следните критерии: Да са навършили 25 години, да са готови да ядат по едно или две авокадо всеки ден в продължение на 6 месеца, да имате обиколка на талията поне 40 инча за мъже и 35 инча за жени.

Участниците ще бъдат разделени на тестова група и контролна група. Тестовата група ще получи 16 авокадо на всеки две седмици и ще трябва да яде по едно на ден през цялото шестмесечно проучване, а контролната група ще трябва да яде не повече от две авокадо на месец през същия период.

Участниците ще бъдат подлагани на безплатни медицински прегледи и ще получат 300 долара заплащане.

А тези, които са част от контролната група, ще получат и 24 авокадо, на които да се насладят след завършването на проучването.

Желаещите да кандидатстват за участие могат да го направят ТУК.