Подобно на капитана на италианския "Фиорентина" и национал на страната си Давиде Астори, който издъхна в съня си на 4 март т.г., от този свят си отиде и халфът на третодивизионния "Розова долина" (Казанлък) Емил Рачев.

28-годишният футболист почина през нощта срещу понеделник в леглото в дома си в казанлъшкото село Енина.

Най-вероятната причина за смъртта е инфаркт, смятат в клуба.

В последните му мигове край него били приятелката му, с която живеел на семейни начала в дома си, и баща му, но те били безсилни, когато младият мъж изведнъж започнал да хърка и да се дави в съня си, без да успее да се събуди, разказват в Казанлък.

Последният мач на Емо, който е сред голмайсторите на "розите", бе в събота у дома срещу "Созопол" от първенството на Югоизночната Трета лига.

Домакините загубиха с 1:2, като асистенцията за гола на "Розова долина" била на Рачев.

Заради загубата настроението на играча било лошо, но то едва ли е причина за неочакваната му смърт, коментират фенове.

Като футболист Емил Рачев игра и професионален футбол в Първа лига на България с фланелката на бургаския "Нефтохимик". Макар да е роден в Казанлък, Емил Рачев беше част от юношеските отбори на старозагорските "Берое" и "Верея", играл е за "Черноморец" (Поморие) и дори за отбора Academica do Lobito от Ангола, преди да се завърне пак на стадион "Севтополис" в града на розите.

Често е определян като един от най-добрите играчи на Югоизтока.

Преди 2 години - през септември 2016 г., той се завърна с награда от дебютното издание на Шампионската лига по мини футбол в Марибор, Словения.

В надпреварата тогава се пуснаха 68 отбора от 26 страни, като казанлъчанинът игра с фланелката на бургаския отбор "Делтум".

Негови приятели смятат, че той е имал сърдечни проблеми, които лекарите определяли като незначителни.

Последните му изследвания преди старта на сезона били добри, в кардиограмата му нямало нищо обезпокоително.

Въпреки това било възможно тромб да е причинил смъртта на футболиста. Преди 2 години той претърпял операция след контузия и периодично трябвало да си слага инжекции за разреждане на кръвта.

Вместо да са на тренировка във вторник, футболистите на "Розова долина" (Казанлък) ще бъдат на погребението.

Те ще изпратят своя съотборник и приятел Емил Рачев в 14 часа на гробището в село Енина, където живее семейството на футболиста.

По програма следващият мач на "Розова долина" е на 1 септември, събота, когато казанлъчани ще гостуват на "Гигант" в Съединение.

Тогава "розите" ще игрят и в памет на своя съотборник...