МВР обяви, че преустановява гратисния период за налагане на глоби на водачи, без валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Припомняме, че във връзка с възникналия проблем със застрахователна компания "Олимпик", чиито застраховки спряха да действат от 17 август, министерството даде петдневен толеранс на водачите с прекратената застраховка „Гражданска отговорност“ в  компанията.

Съгласно Закона за движение по пътищата при подобни нарушения се налагат принудителни административни мерки – вземане на книжка и спиране на колата от движение до представянето на документ за платена застраховка, допълват от пресцентъра на МВР.

Пострадалите при пътни инциденти клиенти на "Олимпик", както и собствениците на полици, които ще получат премията си обратно, ще бъдат компенсирани преимуществено. Това съобщи Павлос Накузи, временен ликвидатор на фалиралата кипърска застрахователна компания, пред БНТ. В момента се правят изчисления за частта от всяка полица, която клиентите могат да получат обратно. Калкулацията ще продължи няколко седмици, когато се очаква и решението на съда в Никозия за ликвидацията на "Олимпик".

Всички застраховани в "Олимпик" и претърпели пътно-транспортно произшествие до 17 август, когато фалира компанията, трябва да подходят по обичайния досега начин за искане на обезщетение. Това означава, че трябва да се обърнат към застрахователя си.

12 септември е датата, на която съдът в Никозия ще обяви "Олимпик" в ликвидация. Веднага след това застрахованите там ще имат право да предявят своите претенции.