И утре времето над страната ще слънчево. Само в следобедните часове, главно над северните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валеж.

Ще продължи да духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток, сочи прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ при БАН.

Максимални температури в сряда ще са между 29 и 34, в София 29 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево с до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27-29. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но вероятността да превали краткотрайно е малка. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22, на 2000 метра - около 14 градуса.

И през следващите два дни ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно над планинските райони. На изолирани места там ще превали краткотраен дъжд.

Ще продължи да духа до умерен изток-североизточен вятър, през втория ден по Черноморието север-североизточен, с който температурите съвсем слабо ще се понижат и максималните ще са предимно между 28 и 33 градуса.