"Важно е да зачитаме традициите и посланията за доброта да ни сплотяват", каза държавният глава

Президентът Румен Радев отправи своите благопожелания за мир, здраве и щастие към представителите на мюсюлманската общност в България по повод празника Курбан Байрам.

„В свещените за мюсюлманите дни е важно зачитането на традициите и посланията за доброта, помирение и опрощение да сплотяват цялото ни общество“, заявява държавният глава в своя поздравителен адрес.

Той  призовава за утвърждаване на ценностите на взаимната толерантност и обединението на българските религиозни общности.

Държавният глава подчертава, че историята на българския народ еднозначно показва как единството и зачитането преодоляват всяко препятствие и каляват общата ни воля за напредък.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също поздрави българските мюсюлмани. В началото на извънредното заседание на парламента тя им пожела много здраве, мир и благоденствие.

"Нека заедно продължим да бъдем пример за толерантност, разбирателство и взаимно уважение в името на благополучието и просперитета на страната ни", каза Караянчева.