Задържаната кметица на столичния район "Младост" напусна "Майчин дом" и отново се озова в ареста.

Бившият й PR Петър Кърджилов написа във Facebook, че това е станало сутринта, веднага след последното ѝ изследване в 8:20 часа.

Тогава униформена извежда отново окованата в белезници за ръцете и краката Десислава Иванчева от болничната стая.

Припомняме ви, че кметицата влезе в болница на 1 август, с цел да се изследва тумора на хипофизата ѝ, който има от две години.

Тя трябваше да мине на ядреномагнитен резонанс вчера, но изследването бе дръпнато за днес, като нейни приближени обявиха, че ще излезе от здравното заведение към 17 часа.

Вероятно заради медийния интерес, извеждането й е станало в ранни зори, защото предния път именно вида на Иванчева, окована с вериги, взриви социалните мрежи и десетки политици и общественици скочиха срещу крайната мярка, приложена срещу нея.

От правосъдното министерство обявиха тогава , че това са законови постановки за арестант, когато се конвоира до друго място.

Днес Кърджилов написа, че Иванчева ще бъде върната обратно в ареста, а няма да бъде под наблюдението на медици в лечебницата на Централния затвор.

"Там условията разрушават здравето им. Ще изпратим протестна нота до посолствата на демократичните държави и до европейските институции", написа той и призова общественоста на протест пред Министерския съвет на 13 август, понеделник.

Юристи пък предполагат пред "24 часа", че ходовете с болежките й са опит на кметицата да избегне килията в Сливенския затвор.

От април Десислава Иванчева е зад решетките в ареста по обвинение в подкуп.

Към този момент тя на няколко пъти е отклонявала дати, на които да се запознае с материалите по делото срещу нея, а това е финалната крачка на прокуратурата, преди да предаде Иванчева на съд.

По закон, когато обвиняем стане подсъдим, той отива в затвора. След като делото на кметицата влезе в съда, тя трябва да бъде преместена от ареста на ул. "М-р Г. Векилски" №2 в София в женския затвор в Сливен.

Следващите дати, на които тя и адвокатите ѝ са призовани в следствието, са в средата на този месец.