Жена, която е продавала сина си на педофили в интернет чрез т.нар. тъмна мрежа (dark web) беше осъдена на 12 години и 6 месеца затвор от федералния съд в германския град Фрайбург. Случаят потресе Германия, предават медии от страната. 

Присъда от 12 години затвор получи и партньорът на жената - доведеният баща на детето. Той и германката бяха осъдени днес за многократно изнасилване на малкия син на жената от тяхна страна, както и за предлагане на детето за секс по интернет. Те заснемали сексуалните престъпление с детето.

Момчето е на 10 години и вече е настанено при приемни родители. Делото е започнало през юни, когато то е било на 9. 

Присъдата включва също двамата да платят и 42 500 евро обезщетение на него и на друго 3-годишно момиченце, което също е било малтретирано от двойката. 

Жената е 48-годишна, назована е само като Берин Т. и е призната за вниновна в изнасилване, сексуален тормоз и принуждаване към проституция. Партньорът й - 39-годишният Кристиан Л., също получава 12-годишна присъда, като съдът постановява още, че  мъжът трябва остане под превантивно попечителство, след като излежи присъдата си, предава АП, цитирана от БТА. Той вече е бил осъждан за педофилия.

Двойката и още шест души са били арестувани през есента на миналата година. Няколко мъже вече бяха осъдени на различни срокове затвор по случая.

Заради криминалното си минало Кристиан Л. няма да има вече право на контакти с деца.

Властите са взели момчето от двойката през март 2017 г., но две седмици по-късно местен съд го върнал на насилниците.

Немски медии критикуват социалните служби в провинция Баден-Вюртемберг, че не са успели да спрат злоупотребата и че момчето е било отнето от двойката, но впоследствие й е върнато. 

В понеделник съд в Испания пък постанови 10 години затвор за мъж, който многократно е малтретирал сексуално момче.