Факт е, че двете големи политически сили имат връзки с мафията (БСП и ГЕРБ - бел. ред.). Не знам дали политиците си купуват престъпници или престъпниците си купуват политици, но очевидно има връзка между едните и другите. Това заяви бившият служебен премиер Стефан Софиянски в студиото на bTV, който коментира темата около залавянето на Димитър Желязков-Очите от турските власти, заедно със 7 негови приближени. Сред тях са председателят на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Нехрин Узун.
 

По думите на Софиянски двете „огледални партии“ се обвиняват в едни и същи неща. Като доказателство за обвързаността между политика и мафия Софиянски посочи случая КТБ.
 

„Сега търсим Цветан Василев, който е на 400 км в Белград, но се хвалим, че сме заловили Митьо Очите. Като е толкова опасен какво прави толкова години на свобода”, пита реторично бившият служебен премиер.
Според Софиянски страната ни не е в добра финансова кондиция, а управлението не може да създаде благоприятна среда за икономическо развитие. Той нарече изказванията на премиера Бойко Борисов по отношение на финансовата политика на страната, популистки. 

„Истинските данни са, че от както Борисов е на власт, външният дълг се е увеличил двойно. Дянков е може би най-слабият финансов министър, който България е имала след промените“, допълни политикът.

По темата за приемането на България в Еврозоната Софиянски коментира, че „ние трябва да бързаме за Еврозоната, но да знаем как да влезем в Еврозоната“. Според него със слабите темпове на икономическо развитие и ниски доходи и пенсии, България ще „увисне“ на ЕС. „Кой ще ни приеме там със 170 евро средна пенсия“, отсече Стефан Софиянски.