До няколко часа ще стане ясно дали зърненият бос и общински съветник Бенчо Бенчев ще бъде обвинен за укривателство. Това трябва да реши районната прокуратура в Бургас, анализирайки факти и доказателства по делото, каза за "24 часа" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

В момента Бенчев се намира в имението си в Бургас. Той, както  и ексдепутатът от ДПС Несрин Узун бяха освободени рано тази сутрин. Мобилните телефони и на двамата са изключени. 

Цял ден вчера  в Бургас и региона бяха извършвани претърсвания, свързани с разбитата организирана престъпна група на Митьо Очите, включително в офиса, дома и автопарка на Бенчев.  

Общинският съветник и бившият депутат от ДПС бяха задържани заедно с несебърския бос на 4 август в хотел "Рамада" в Истанбул. Това стана след като Димитър Желязков бе обявен за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол.

При акцията на спецпрокуратурата на 1 август в Бургас и региона бяха арестувани 19 души. Впоследствие на петима от тях бяха наложени мерки за неотклонение "постоянен арест".