Румяна Арнаудова: Те ще бъдат задържани за 24 ч и ще се установява дали са съпричастни към бандата и евентуалното укриване на Димитър Желязков-Митьо Очите

Седемте българи, които бяха задържани в Истанбул заедно с Димитър Желязков-Митьо Очите, късно тази вечер са предадени от Турция на българското МВР на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от полицията.

Новината потвърди говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Сред върнатите са общинският съветник на БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узуин. Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в наета от Бенчев стая.

"Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 ч. Те са конвоирани от хотела в Истанбул до ГКПП Капитан Андреево. Ще се установява съпричастността им към организираната престъпна група на Желязков и евентуалното му укриване от тях", добави говорителят на главния прокурор. Арнаудова не изключи и възможността да им бъдат повдигнати обвинения.

Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадицията му в България. То може да се прескочи, ако несебърският бос сам пожелае да се върне.