Посредник в извършване на телефонна измама на малко дете е задържан в ареста на Районното управление във Велинград, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Жертвата е 9-годишно момиченце.

В неделя сутринта на стационарен телефон в жилище се обадил непознат. Слушалката вдигнала малката дъщеричка на семейството, тъй като родителите отсъствали за около час от къщи. От другата страна непознат мъжки глас се представил за лекар, който съобщил на детето, че майка му си е счупила крака. Тя била приета в болница, но било необходимо да се направи спешна операция, а за това били необходими средства.

Измамниците успели да убедят притесненото дете в истинността на разказа си, като го уверили, че парите ще бъдат взети от служител на Здравната каса.

Момиченцето събрало наличните в дома 750 лева и ги пуснало в плик през прозореца. Едва след като родителите се прибрали станало ясно, че става дума за телефонна измама.

С разплитане на случая незабавно се заели служители на полицейското управление в курортния град. За броени часове станало ясно, че парите са взети от 22-годишеннеизвестен до момента на полицията, жител на курортния град. При извършените процесуални действия той е предал цялата сума на полицейските служители.

По случая е образувано полицейско производство под наблюдението на Районна прокуратура във Велинград.