10-годишната Мелиса от Русе, която страда от детска церебрална парализа, има шанс да живее пълноценно - този шанс за лъчезарното дете е операция в клиника в Истанбул. Мелиса се е родила едва 900 грама, а малко след първия й рожден ден лекарите поставят страшната диагноза ДЦП. 
Досега са й направени 4 успешни операции в Пловдив, благодарение на които ходи самостоятелно, но за съжаление и до днес Мелиска не успя да проговори, казва майката Мелекбер. Сега родителите са окуражени - от болницата Liv Hospital в Истанбул дават голяма надежда, че момиченцето може да проговори. Нужно е обаче бързо да се извършат 4 вливания на стволови клетки. 
Семейството на Мелиса има нужда от помощ, за да успее да направи възможно най-скоро първите две вливания и да чуе първото "Мамо" на своето дете. Досега се справяхме сами, но сега сумата, която е нужна, е непосилна, казва майката Мелекбер. Необходими са 18 750 щатски долара. Благодарение на дарителската кампания, открита преди месец, вече са събрани общо 4190 лева, нужни са още 27 234 лева.   
Открита е дарителска банкова сметка в
Първа инвестиционна банка АД
IBAN: BG54FINV91501317179226
Мелиса Миленова Русева
Може да се изпрати и дарителски SMS на номер 17777 с текст на латиница: DMS MELISA, стойността е 1 лев.У