Полицията задържа 21-годишен мъж, уличен в отвличане на 18-годишно момиче от град Добрич, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Добрич.

На 19 февруари, около 22:40 часа в Първо Районно управление „Полиция”-Добрич е получено съобщение за изчезнало 18-годишно момиче от град Добрич. По данни на близките, момичето не се е прибрало в дома си и е в неизвестност от 19 часа на същата дата.

Около 06:30 часа вчера момичето е открито на път град Добрич посока село Преселенци, Община Генерал Тошево.

На 19 февруари, около 19:00 часа, по улица „Христо Ботев” в град Добрич, чрез използване на физическа сила и заплахи, момичето е било принудено да тръгне с неизвестен извършител. Деянието е съпроводено и с отнемането на златни накити и лични вещи от пострадалата. След проведените оперативно-издирвателни мероприятия от служителите на реда е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо Районно управление „Полиция”-Добрич е задържан 21-годишният Т.Х. от град Добрич.

Това не е първият случай, в който Т.Х отвлича момиче. На 14 февруари полицията в Добрич намери 18-годишната Александра Живкова Кирова, която бе пусната за издирване на 9 февруари, съобщиха от полицията в Добрич. Александра беше в неизвестност 5 дни. Според bnews тя също е била похитена от него.

С постановление на Окръжна прокуратура, мярката за неотклонение на задържания е удължена на 72 часа.