Обесеният труп на жена, за който се предполага, че е на 41-годишната Александра Фулара от Полша, е открит в горичка в местността "Крутирия", между хотелите "Блу бей Палас" и "Галерия", съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас. Мястото се намира на около 500 метра от хотел "Инкогнито", от който полякинята изчезна.

Както "24 часа" съобщи, това е станало вчера сутринта, при поредно претърсване на гористи местности в района на Поморие, осъществено от служители на Районно управление  Поморие и  група „Издирване” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР Бургас, които 20 дни издирваха полякинята.

Трупът бил в напреднал стадий на разлагане, но описанието му и връхните дрехи отговаряли на данните за издирваната полска туристка. Извършен е оглед на местопроизшествието в присъствието на съдебен лекар, като по първоначални данни няма следи от насилствена смърт. Тялото е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина” към УМБАЛ – Бургас, съобщават още от ОД МВР Бургас.

За случая е уведомена Бургаска окръжна прокуратура, предстои разпознаване на трупа, което най-вероятно ще бъде извършено от съпруга на Александра.

Няколко дни след мистериозното й изчезване нейни близки призоваха за помощ в социалните мрежи, а случаят бе отразен в полски медии. 

41-годишната треньорка по карате пристигнала на почивка в България на 26 юни заедно със съпруга си и двете им деца на 16 и 8 г. Най-вероятно лична драма е причина за самоубийството, смятат разследващи.