Пломари се намира на южното крайбрежие на остров Лесбос и е вторият най-голям град на острова след Митилини. Разположен на юг от хълма Олимп, градът е известен с фабриките си за узо. На острова се произвежда известното узо Барбаяни и узо Пломари, както и още няколко по-малко известни марки узо, дестилирани по традиционен метод. 

Дали поради факта, че пият хубаво узо, жителите на Пломари имат репутацията на хора, които обичат да се забавляват и да се наслаждават на живота. Освен фабриките на Барбаяни и Пломари за производство на узо, по пътя към града има и музей, който носи името The Barbayannis Ouzo Museum. 

Архитектурата на Пломари също е впечатляваща с гигантските стари къщи, фабрики и маслинови дръвчета между тях. Самият град се простира от двете страни на дерето, а някои от къщите са построени точно на реката и стените им са на брега на морето.

Първоначално град Пломари е бил в планината, където сега се намира красивото село Мегалохори. 

Пломари разполага с красиви плажове, а на 2 км от него се намира известният курорт Свети Исидорос, който е познат като един от 7-те най-добри плажа в Гърция.