Путин остана сух, но френският президент и хърватската му колежка подгизнаха на стадиона

Трима президенти и един чадър. Това се превърна в една от най-обсъжданите теми в медиите след финала и награждаването на Световното в Москва.

На награждаването присъстваха президентите на Франция, Русия и Хърватия - Еманюел Макрон, Владимир Путин и Колинда Грабар-Китарович.

Медиите по света обърнаха сериозно внимание на ситуацията, в която попаднаха тримата президенти заради проливния дъжд.

Веднага след като заваля порой, руският президент Владимир Путин беше покрит с чадър, докато френският президент Еманюел Макрон и хърватският държавен глава Колинда Грабар-Китарович останаха под дъжда и се измокриха до кости.

Някои издания обаче отбелязват, че Макрон и особено хърватската президентка са спечелили симпатиите по време на тази невероятна сцена.

Хърватската президентка запази търпение и най-вече усмивката си и продължи да поздравява и прегръща футболистите въпреки проливния дъжд. Подобна беше и реакцията на Макрон, за когото изданията на шега пишат, че и той като националите е „намокрил фланелката си".

Коментатори пък критикуват Путин за проява на неелегатност точно в този момент и смятат, че той е трябвало бързо да отиде с чадъра до хърватската си колежка и да я предпази от дъжда.