Съвременните „умни“ устройства предлагат множество функции, значителна част от които са напълно ненужни на обикновения потребител, пише „Газета.ру“.

На първо място сред ненужните функции, експерти са класирали екраните със свръх висока резолюция. Цената им е доста висока, а в същото време за работата им отива значителна част от ресурса на батерията.

Заснемането на изображения в 4К резолюция също има съвсем малко смисъл. Обикновено в такъв режим е невъзможно да се използва предикативен фокус или HDR, качеството на изображението се снижава, а самите файлове заемат прекалено много памет.

Специалистите са скептични и по отношение поддръжката на многоканален звук „Долби Атмос“, функцията за запис на видео Super slow motion или дори считаната за хитова „добавена реалност“. Последната е все още недостатъчно усъвършенствана, за да бъде от действителна полза за потребителите.

Собствениците на устройствата на Apple не са особено впечатлени и от въведените през 2017 година „Анимоджи“-та, към които интересът бързо се изчерпва.