Нарушения в заведенията по Черноморието са били констатирани при поредните проверки, съобщи Валери Симеонов в профила си в социалната мрежа Фейсбук. В петък вечер са били извършени проверки за шум на заведенията във Варна и региона.

„Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия. Проверени са заведенията от Алея Първа, където е съсредоточен нощният живот на града, уточнява Симеонов. Навсякъде беше спряно озвучаването, като бяха съставени констативни протоколи и предписания на Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и на бар Брик (срещу Фестивалния център).

Беше проверен и комплекс „Златни пясъци“, където не бяха констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант „Делфин“ и още няколко заведения от открит тип. Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на „Макалали“. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции.

Проверките бяха извършени със съдействието на органите на РЗИ-Варна, икономическа полиция и ОДП Варна. В по-голямата част от случаите на проверките беше оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията. В случаи на нарушения на гореспоменатите заведения, очакваме сигнали на телефон 02 940 30 03 към политическия ми кабинет“, посочва още Валери Симеонов. Там могат да се подават и сигнали за нарушения от цялата страна.

„За пореден път бяха установени и неправомерно издавани от Министерството на туризма категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата“, написа още вицепремиерът.