Високопоставен държавен чиновник от престижна институция бе арестуван след употреба на кокаин, докато шофирал лъскавото си “Ауди” А8 в идеалния център на София.

Това съобщи БЛИЦ. Агенцията се позовава на очевидци на конфузната ситуация, а информацията е потвърдена и от разследващи. 
Служителят бил засечен от полицейски патрул от отдел Тежки пътно-транспорти произшествия към столичния КАТ. На служителите на реда направило впечатление, че шофьорът на немската лимузина криволичи опасно по пътя и на няколко пъти се разминал с катастрофа. Полицаите спрели нарушителя и първоначално го тествали с дрегер. Пробата се оказала отрицателна. И служителите на реда направили тест за употреба на упойващи вещества. Този път пробата показала, че водачът шофира с високо съдържание на кокаин в кръвта. 
Чиновникът се опитал да се измъкне от случая и показал служебната си карта. С което, обаче си вкарал жесток автогол, защото служителите на отдел Тежки пътно-транспортни произшествия не се впечатлили и го откарали в ареста.