Собственикът на транспортната фирма "Биомет" Ваньо Алексиев показа в Инстаграм новото си Bugatti Chiron за 5 млн. лв. Той е българинът, поръчал най-бързата серийна кола в света на автосалон в Женева през 2016 г.

Една от 500-те коли, които Бугати произведе, е пристигнала в България тези дни, а гордият й собственик я показа в социалните мрежи.

Цената на лимитирания модел е 2,4 млн. евро, без в тази сума да бъдат включени данъците и таксите. С тях цената ще е над 5 млн.лв.

От 0 до 100 км/ч Bugatti Chiron ускорява за 2,5 секунди, до 200 км/ч достига за 6,5 секунди, а до 300 км/ч – за 13,6 сек.

В стандартен режим максималната скорост е 380 км/ч. За достигането на 420 км/ч колата се нуждае от активирането на допълнителен специален ключ.

Автомобилът разчита на W16 двигател, развиващ мощност от 1500 к.с. и 1600 Nm въртящ момент, като максималната скорост е ограничена по електронен път на 420 км/ч за движение по обществени пътища.

Моделът Chiron, който Алексиев притежава, е черен с контрастиращ червен интериор.

Ваньо Алексиев е роден в Монтевидео. Завършил френската гимназия в София и Техническия университет, специалност “Електронна техника” и факултативно “Международни отношения” в УНСС. През 1991 година основава „Биомет”, която е и пълрвото му работно място. В момента фирмата се занимава с всякакъв вид транспорт – пътнически, товарен, международен, както и специализиран с хладилни камиони.

Алексиев е известен със страстта си към скъпите автомобили. Той е притежавал най-различни супер скъпи модели, но сега ги е продал всичките и си е оставил единствено новото бугати.