Служители на полицейското управление в Горна Оряховица разследват телефонна измама на 72-годишна жена от с. Джулюница. Потърпевшата дала на измамниците 13 000 лв. и 500 паунда, съобщи полицията.

В четвъртък следобед на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за началника на криминална полиция в Стражица. Той обяснил, че в региона има телефонни измамници, които искат пари под предлог, че ще бъдат използват за болен роднина и я предупредил да не се поддава.

След това се обадил мъж, който поискал 60 000 лв., а сумата трябвало да бъде предадена до 20 минути. Заплашил, че в противен случай ще я обезобрази и накълца на парчета. В повторен разговор с «началника на криминална в Стражица» жената разказала, че е получила телефонно обаждане от измамниците, които са й поискали пари и са я заплашили. Мнимият полицай я посъветвал да изпълнява указанията на измамниците и да не се тревожи, защото в селото вече имало цивилни полицаи, които щели да ги заловят. По-късно отново получила телефонно обаждане от измамниците, които й дали указания къде да остави парите.

Убедена, че помага на полицейските служители, жената събрала всички налични средства и оставила парите в близост до кошара за животни до дома й. В последствие установила, че е измамена и сигнализирала в полицейското управление в железничарския град. По случая е започнато досъдебно производство.

От ОДМВР - В. Търново напомнят на гражданите и най-вече на възрастните и самотноживеещи хора да не се поддават на лъжите на телефонните измамници, че полицейските служители не искат пари от гражданите и при най-малките възникнали съмнения в телефонни разговори с непознати незабавно да сигализират полицейските служители.