Русенецът Галимир Георгиев, който е двукратен шампион на България по борба, отново разчита на помощта на хора с добри сърца, за да продължи битката с тежко заболяване. 24-годишният спортист е болен от лимфом на Ходжкин - злокачествено образувание на лимфната система, а от седем години води най-голямата битка - битката за живот, и има спешна нужда от средства за лечението си. 
Преди три месеца младият спортист усетил болки, които отдава на засегнат нерв, но преди седмица скенерът показал персистиране по мускулите (метастази), което Галимир изобщо не е очаквал. В момента е необходимо вливане на химиотерапевтични лекарства, но сумата за тях е непосилна за младежа и семейството му. 
От 2011 г. момчето, което е учило в Спортното училище в Русе, се опитва да се пребори с коварното заболяване чрез редица курсове химиотерапия първо в Детска хематология - София (ИСУЛ), а след това в Националната онкохематология в Дървеница-София. Лечението обаче е неуспешно и състоянието на Галимир се влошава. Затова той се пренасочва към болница „Св. Марина“ във Варна, където му е назначено лечение с Брентуксимаб, което също се оказва неефективно и прогресията на болестта продължава с още по-голяма сила. 
Последвала е консултация с лекари в клиника в Турция, които предлагат лечение - трансплантация на стволови клетки, но за да се извърши тази процедура, младежът трябва да е в ремисия. 
Галимир е с трайно намалена работоспособност - 95%, с решение на ТЕЛК. 
Желаещите да застанат зад каузата на Галимир в дългата му борба с коварната болест могат да го направят, като дарят средства по сметката в: 
Прокредит Банк ЕАД
IBAN 
BG63PRCB92301048874810
Титуляр: Галимир Галинов Георгиев 
PayPal: [email protected]
Има създадена и фейсбук страница „Да помогнем на Галимир“, където всеки може да се свърже с младежа.