Стреляха с пистолет срещу певеца Мустафа Чаушев. Инцидентът е станал в Турция, докато Чаушев пътувал за Истанбул със семейството си. Куршумът е минал на сантиметри от главата му, информира Нова тв.
До стрелбата се стигнало, след като час преди това на българо-турската граница Мустафа Чаушев направил забележка на турски гражданин, че го прережда на опашката на граничния пункт.
Всичко се случва на 22 април. Ето и разказа на певеца: „Със семейството ми бяхме на границата от турската страна и чакахме да дадем документите да бъдат регистрирани. Един млад човек на около 40-45 години, турски гражданин, ни изпревари и отидох да го питам просто защо прережда. Той беше намръщен, много намусен и измърмори, че си взел документите и да съм се наредил и аз на гишето с документите да чакам. Аз му казах, че е прав, но не могат да минат само документите, трябва и колата да мине“.
Малко по-късно Чаушев бил настигнат на 2-3 километра преди магистралата.
„Карах с не повече от 60-70 км. Чух гръм, нямах време да се уплаша. Продължавах да карам 10-15 метра и видяхме, че стъклото е счупено. Видях огромна дупка, огледах колата по-внимателно и видях дупката от куршума“, разказа Чаушев.
Веднага викнали органите на реда, които констатирали, че става въпрос за стрелба.
„Веднага щом пристигнахме, звъннахме в консулството в Истанбул, те ни прехвърлиха към Анкара. Останах много разочарован от разговора, който проведох. Не мога да кажа с кого точно говорих, дали беше консула или зам.-консула в Анкара, който ми каза, че след като няма убит човек, никой няма да ми обърне внимание“, разказа Чаушев.