“Преценката дали се справя добре министъра или не я прави този, който ни е предложил - премиерът. Освен това той вижда дали се справяме или не. Аз постоянно пращам доклади до него. Знам какво правим и какво съм направил, и считам, че вървим в правилната посока.”

Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти в парламента в отговор на въпрос дали ще си подаде оставката.

“Трябва ни време. Всеки иска, ако може 4 г. Аз не знам колко време имам, но се стараем максимално. Организирали сме всички. Правим много промени. Не съм революционер. Опитваме се да го направим бавно и внимателно”, категоричен бе той.

“По време на вота на недоверие ще чуете моите аргументи и тези на опозицията. Ако те са прави - ще падне правителството, ако не продължаваме. Ако ви кажа - нямаме проблем със сигурността на България, не е вярно. Ако ви кажа - да, има проблеми, тях трябва да сравним с какво? С минало време, миналата година, предните две години, със съседните държави... Според мен стоим по-добре, отколкото сме стояли вчера или онзи ден. Това ми дава оптимизъм и си мисля, че сме на правилната посока”, каза още Радев.