Ford обяви, че продажбите на нови автомобили на марката на основните й 20 европейски пазара* са достигнали ниво от 118 700 единици през изминалия месец. Търсенето на SUV моделите на компанията се е увеличило с 28%, като Kuga регистрира ръст от 72% в търсенето си, съобщи www.auto-press.net.

“Ford Европа постигна най-доброто си общо постижение за май за последните девет години, с продължаващ ръст при SUV-та и силен месец за Focus”, коментират от компанията. “Ford отново е най-продаваната марка при лекотоварните автомобили в ЕВропа, като семейството Transit и Ranger продължават с рекордните си продажби”.

Прези изминалия месец, от Ford отчитат най-добрите продажби на лекотоварните си автомобили за май от 1993 година, като Transit отчита рекордно търсене с 25 600 единици.

С общи ръст от 15% на основните си 20 европейски пазара, а Ford записва подобрения в бизнеса си от 5.1% във Великобритания, 3.1% в Испания, 11% в Португалия и 10.6% в Холандия. Високите нива на оборудване на предлаганите от марката модели- Titanium, Vignale, Active, ST-Line, ST и RS, пък формират 69% от общите й продажби.

През май, от Ford записват рекордни за периода от 2012 година продажби на Focus. Актуалната версия на модела генерира 20 900 продажби през изминалия месец (+27%), а в момента се приемат заявки за закупуването на изцяло новото поколение, с първи доставки през лятото.

*Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.