Европейската хардуерна асоциация връчи ежегодните си награди за най-добри електронни устройства. В категорията „Най-добър смартфон за 2018 г.“ бе отличен най-новият флагман на китайския гигант Huawei – P20 Pro. 

Наградите се връчват за четвърта поредна година и се дават на най-добрите електронни продукти на европейския пазар. Те отразяват мнението и избора на опитни редактори от медии от цял свят. На събитието за 2018 година над 100 редактори гласуваха за любимите си продукти в 42 категории електронни устройства и хардуер, включително смартфони, носими устройства и компоненти за персонални компютри.

Отличието на хардуерната асоциация е поредният суперлатив за Huawei P20 Pro, който неотдавна бе определен и за смартфона с най-добра камера в престижната класация на DxOMark. Флагманът на китайския играч спечели повсеместни симпатии с тройната си Leica камера и процесор с изкуствен интелект. 

Номинациите за тазгодишните Европейски хардуерни награди стартираха през април. В седмиците след това повече от 100 от най-опитните редактори в света гласуваха за най-добрите според тях продукти за 2018 г.

Пълния списък с наградените хардуерни продукти може да видите тук