С какво свързвате Милано? С божествената музика в Ла Скала? С величието на неоготическата катедрала „Дуомо“?     С изискаността на представящите висша мода бутици? Със завода на автомобилния аристократ от Ботуша „Алфа Ромео“?С насладата от традиционния коледен сладкиш панетоне? С богатия вкус на спагетите миланезе? С футболните грандове „Интер“ и „Милан“? Или просто с италианска шармантност и романтика?
Е, каквото и да ви привлича в една от най-бляскавите европейски перли, ще можете да го изживеете в кратка, но със сигурност незабравима ваканция за двама, стига жребият в традиционната голяма лятна фиеста на „Утро“ и „MG Travel“ да се спре точно на вас.
Късметлията ще получи възможността да се наслади с избран от него придружител на Милано. Наградата включва трансфер от Русе до Букурещ, полет до Милано, две нощувки в тризвезден хотел със закуска, полет до Букурещ и трансфер до Русе.
И така - в лятото на световното първенство по футбол в Русия единственият всекидневен вестник в Русе и реномираната туристическа компания „MG Travel“ ви предлагат вълнуваща игра, която ще продължи и след финала на Мондиала в Москва.
Започваме в понеделник и ще проведем три кръга.
Първите два от тях ще продължат по три седмици, през които на страниците на вестника ще публикуваме част от снимка на известен европейски град, в който „MG Travel“ организира екскурзии. Необходимо е да се съберат  различните елементи от снимката, да се сглоби пъзелът, да се залепи на лист хартия и да се отговори на следните въпроси:
1. Кой е изобразеният град?
2. Кои са най-ярките символи на града?
Печелившите в тези кръгове ще получат ваучер на стойност 100 лева за хотелско настаняване у нас и в чужбина и за екскурзии на „MG Travel“.
Третият кръг ще се разиграе по същите правила в четири седмици - като за голяма награда. 
Сглобените пъзели и отговорите си можете да изпратите по пощата или да донесете лично в редакцията на „Утро“ на ул.“Константин Иречек“6 или в офиса на „MG Travel“ на улица „Муткурова“ 36А в центъра на Русе. Приемат се само оригинални талони, без фотокопия.
Всички участници в трите кръга на играта ще се борят за полета до Милано.
Повече талони, повече шансове за успех!

Основан от келтите, развит от римляните

Милано e вторият по големина град в Италия. Думата Милано произлиза от древнолатинското име на града - Медиоланум. Това име е доста често срещано сред галоримските градове във Франция, като например Медиоланум Сантонум и Медиоланум Авлеркорум и изглежда, че съдържа келтския корен „-lan“, означаващ заграждение или маркиране на територия (превод от уелски „llan“ - светилище или църква). Следователно Медиоланум е централен град или светилище на келтското племе инсубри, което основава града около 400 г. пр.н.е. Римската империя го завладява през 222 г. пр.н.е. 
Градът е обявен за столица на Западната Римска империя през 293 г. и става седалище на император Максимилиан. През Средновековието е бил под френска власт, а днес е център на Ломбардия, един от най-развитите рагиони в Европа с население 4 милиона души /включително и предградията/.