Едно от най-големите спортни събития тази година – „Световен ден на предизвикателството - България Спортува 2018“, което завладява шест големи областни градове, на 17 юни - неделя ще превърне Младежкия парк в най-голямата градска спортна локация.

В 10:00 ч. в Младежкия парк на Русе ще започне събитието и ще се разпростре по тревните и асфалтови площи зад „вазата“. Русенци ще имат възможност да избират от разнообразна спортна програма, която ше продължи до 16:00 ч. Отделни площи ще бъдат предназначени за силови тренировки, кросфит, спортно ориентиране и самбо, а на други, ще бъдат представени нови спортни активности - канго джъмпс, ащанга йога, дансело и други. За участниците са предвидени и награди от Easy Credit - спонсорите на инициативата.

Всички посетители ще станат част от вълнуващия спортен ден, по време на който безплатно ще участват в познати и нови спортни занимания и игри, спрямо предварително изготвен график и капацитет на отделните групи/тренировки за деня.

Ден на предизвикателството – България Спортува 2018“ е социално спортно събитие, посветено на активния живот в модерна градска среда, което представя на едно място най-обичаните, познати и нови спортни дисциплини. В рамките на събитието, всеки посетител има възможност да се включи и да участва безплатно в избран спорт, групова или индивидуална тренировка, както и да получи цялостна информация за правилно хранене и здравословен начин на живот.

Повече от 10 000 ентусиасти в градовете София, Пловдив, Благоевград и Бургас се включиха досега в „България Спортува 2018“. Сре3д тях бяха начинаещи, активно спортуващи, деца и хора с двигателни увреждания.

За втора поредна година провеждането на „България Спортува“ е обвързано с кауза за изграждане на фитнес на открито, пригоден за хора с двигателни увреждания. През изминалата година такъв фитнес бе изграден в центъра на Борисовата градина. Генерален партньор на „БЪЛГАРИЯ СПОРТУВА 2018“, благодарение на които каузата на събитието ще бъде осъществена отново, е Easy Credit.

Каним всички да се включат в България Спортува – Световен ден на предизвикателството, да прекараме един ден в движение, музика и забава и да покажем, че спортът е за всички и за него възраст няма.

Русе Спортува“ на 17 юни от 10:00 часа в Младежки парк.

 

За повече информация: www.bulgariasportuva.bg или във facebook https://www.facebook.com/BulgariaSportuva

 

Световен ден на предизвикателството - България Спортува 2018 се осъществява с финансовата подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

Каузата се осъществява с подкрепата на Easy Credit.

Основен медиен партньор на събитието са Нова Броудкастинг Груп и Нет Инфо.

Организатори – Българска Асоциация Спорт за Всички и Crowncept816.