Заради големите ремонти по улиците „Чипровци“ и „Шипка“ в квартал „Родина“ е въведена нова организация на движението. За три седмици - до 3 юли, затворена за движение е ул. „Чипровци“ в участъка от ул. „Сърнена гора“ до кръговото кръстовище. Докато текат строителните дейности по изграждането на пешеходна зона по „Чипровци“ и реконструирането на „Шипка“, ще има обходни маршрути за автомобилите. Движението ще е в посока жп прелеза от ул.“Чипровци“ надясно по улиците „Сърнена гора“, „Лозен планина“, „Лисец планина“ и кръговото. Другият маршрут е в посока стадион „Дунав“ от кръговото на „Чипровци“ по ул. „Димчо Дебелянов“, наляво по ул. „Сърнена гора“ до „Чипровци“. Автобусните линии 4, 5, 19 и 30 също ще се движат по тези маршрути.
От общината подчертават, че срокът за временната организация на движението важи само за отделни участъци и етапите на изпълнение на ремонтните дейности. Ако се налага, той може да бъде променян, но няма промяна в крайния срок за изпълнение на проекта. 
Както е известно, до 15 септември бул. „Придунавски“ е затворен за движение в участъка от ул. „Никола Палаузов“ до пл. „Свети Никола“. По време на реконструкцията улиците „Батак“, „Велико Търново“ и „Епископ Босилков“ са без изход, а движението в района също е по обходни маршрути.
Благодаря на русенци за проявяваното търпение при създадените временни неудобства. Полагаме всички усилия да подобрим качеството и комфорта на живот на своите съграждани, за да може градът ни да става все по-удобен и модерен, каза кметът Пламен Стоилов.         У