Модерен инвитро сектор бе открит официално вчера в Медицински център „Д-р Кунев“ на ул.“Борисова“. Това се случи точно една година след отваряне на лечебното заведение.
„Много първи неща са се случили в Русе, едно от тях е първото класическо инвитро бебе през 2015 година. След това се появи първото инвитро бебе с донорска сперма, а след него и с донорска яйцеклетка“, каза на тържеството собственикът на Медицинския център д-р Александър Кунев, дългогодишен специалист акушер-гинеколог и репродуктивна медицина.
Екипът притежава официален лиценз за извършване на асистирана репродукция, а инвестицията в апартура и обучение на персонала, заедно с модерното оборудване и персонално отношение към двойката, позволява на медицинските ни специалисти да осъществяват репродуктивните методи инсеминация и инвитро и да сбъдват мечтите на много семейства - да имат бебе. Освен това квалификацията на екипа и умелото използване на апаратната диагностика осигуряват висок процент на ефективност и прецизно решаване на сложни казуси в репродуктивната медицина.
Отец Йордан от църквата „Свети Георги“ освети центъра и благослови клиниката с пожелания в нея да се раждат много здрави бебета, а ректорът на Русенския университет и председател на общинския съвет проф. Христо Белоев и д-р Александър Кунев прерязаха лентата на инвитро центъра пред много гости от различни институции.
Медицински център „Д-р Кунев“ включва в дейността си специализирана извънболнична помощ в областта на акушерството, гинекологията, хирургията, урологията и педиатрията. Оборудван е с нова съвременна апаратура за диагностика, а персоналът в него е висококвалифициран. Основната му насоченост е към бременната жена, майчинството, семейното планиране, репродуктивните проблеми в семейството и проблемите на жената в различните й възрасти-от ранна детска до менопауза. Центърът разполага с операционна зала за еднодневна хирургия и леглова база за престой до 48 часа, има и комфортна манипулационна зала, както и собствена лаборатория.