22-годишната Симона Тодорова от Дряново, която бе простреляна в Слънчев бряг, остава в безсъзнание, казаха от УМБАЛ Бургас.

Лекари от отделението по реанимация правят всичко възможно да върнат към живота младото момиче, но засега се въздържат от прогнози.

Състоянието на пациентката е стабилизирано. То обаче остава тежко и с опасност за живота, уточниха от здравното заведение.

Както "24 часа" пръв писа, били са направени опити Симона да бъде изведена от медикаментозната кома, но те не са дали резултат.

Красивата дряновка стана жертва на ревнивия си приятел Михаил Станчев, който застреля хазартния бос Коста Николов-Миджурина - работодател и ухажор на Симона.

На 2 юни около 21,20 ч. 37-годишният Михаил застреля собственикът на казина в мерцедеса му, паркиран до комплекс "Сън вилидж".

В момента на стрелбата от комплекса излязла Симона и се затичала към стрелеца с викове "Не, недей". Обезумелият Михаил обаче се обърнал и прострелял Симона в главата.  22-годишното момиче е прието в болницата с огнестрелна рана в областта на слепоочието. Установени са тежки мозъчни увреждания, казаха медици.

Извършителят на убийството е задържан около 2 ч. през нощта на 3 юни, при опит да напусне страната през ГКПП Лесово. В колата му "Опел Корса" е открит пистолетът, с който е извършено убийството и два пълнителя, заредени с 6 и 8 куршума.

"Не съм пътувал за Лесово, за да напусна страната, а за да се предам. Реших, че на границата е по-безопасно", каза в съда Станчев . Той заяви, че не бил на себе си, не знаел какво върши.