2.4 милиона бебета са спасени, благодарение на кръвта на един човек. Австралиецът Джеймс Харисън е дарявал кръвна плазма в продължение на 63 години, общо 1173 пъти. На 11 май световният рекордьор по кръводаряване „излезе в пенсия“, но не по негово собствено желание, а защото законът в Австралия не му позволява да продължи, а Червеният кръст се опасява, че вече има риск за здравето му заради напредналата възраст. 
 
Пред „Дарик“ Харисън разказа, че през 60-те години лекари откриват, че кръвта му е уникална. Тя съдържа голямо количество и изключително устойчиви антитела, които се преборват с антителата, произвеждани от майки с отрицателна кръвна група, чиито партньори са с положителна. В такива случаи жените често помятат или бебетата се раждат с увреждания. От кръвната плазма на Харисън създават лекарство, което се инжектира на жените в риск. Оказва се, че ампулите, произведени от плазмата на австралиеца „със златна ръка“, помагат и на собствената му дъщеря, чуйте:
 
„Да, на дъщеря ми също трябваше да ѝ правят инжекции, тъй като има отрицателна кръвна група, а съпругът ѝ положителна. След първото дете, което се роди нормално, тя трябваше да получи лекарството, за да бъдат убити лошите антитела, произведени от имунната ѝ система. Моите антитела обаче са по-силни и ги унищожиха. Така следващия път тя забременя, без да има проблеми. А имаше риск да пометне. Но след инжекцията всичко беше наред“, каза Харисън.
 
На въпрос дали се чувства като герой той бе категоричен:
 
„Не, не, не. Има хора, които влизат в горящи сгради. Аз не полагам такива усилия. Само лягам на кушетка в Центъра за кръводаряване на Червения кръст, давам ръката си и дарявам кръв. Не ме е грижа за тази част с геройството. Хората казват „ти си герой“, но аз всъщност не се чувствам такъв“.