25-годишният студент М.М. от днес е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като бе привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на 360 г марихуана. Най-тежката мярка за процесуална принуда му бе наложена по искане на Окръжната прокуратура в Търговище, което съдът уважи. М.М. Това съобщиха от прокуратурата.

На 30 май тази година студентът бил задържан, след като продал на друг мъж 360 грама марихуана на стойност 2160 лева. Купувачът от Русе К.Н. (26г.) също остава в ареста, като мярката е наложена от Районния съд в Попово.  Младежът вече имал три присъди за наркотици, като последната била за разпространение. Излязъл е от затвора през 2016 г.

„Труд” разучи, че младежът е последна година студент по корабна специалност във Варна  и вече е бил на плаване. Бил от  семейство с добри доходи, което плащало обучението му и разполагал с пари.

В Русе гледал болната си баба, а майка му била в Гърция.

Срещу него се води и бързо производство за шофиране след употреба на наркотични вещества.

Спътникът му от Русе, който бил в колата с него при задържането, нямал отношение към сделката. Има версия, че бил нает за охрана.

Продължават процесуално-следствените действия по случая, в който участие имат и други лица.