Петнадесет русенски дилъри на световни автомобилни марки ще участват в Шестото автомобилно изложение в Русе, което ще се проведе от 8 до 10 юни на обичайното си място - паркинга пред „Метро“. Негови организатори са „София Франс Ауто“ и „Мото-Пфое“ под егидата на  русенското сдружение „Сервизи за качество в автомобилния ремонт“ /СКАР/ с официалното съдействие на известната с опита си в организацията на публични събития фирма „Фаер-99“ с управител Божил Николов.
В продължение на три дни посетителите на автосалона ще могат да видят на живо последните модели на автомобилни марки като „Ауди“, „Алфа Ромео“, „БМВ“, „Грейтуол“, „Дачия“, „Киа“, „Ланча“, „Мазда“, „Нисан“, „Опел“, „Пежо“, „Рено“, „Сузуки“, „Субару“, „Фолксваген“, „Фиат“, „Форд“ и „Хюндай“. Сред тях ще има и горещи премиери, освен това ще бъдат представени нови технологии в производството на автомобилни гуми, масла и редица технически оборудвания.
Идеята за изложението се ражда през 2013 година и е подета от само неколцина членове на СКАР, които трябва да се преборят със скептицизма, че някой може да направи нещо голямо и значимо без помощта на държавни или общински институции.
Още първото издание на автосалона опровергава тези съмнения, а шестото му поредно издание показва, че вече е трайна част от живота на Русе и региона, а доказателство за жизнеността му са хилядите русенци и гости на града, които се наслаждават на събраните на едно място десетки нови автомобили, някои от които могат да се поръчат при преференциални условия.

Валери Костов, управител на „Мото-Пфое“: Каня ви на изложението с огромно удоволствие

Валери КостовДоволни сме от факта, че ние, представителите на автомобилните брандове в Русе, можем да бъдем обединени по начин, по-който да предлагаме нашите продукти на крайния клиент, на точния потребител на една голяма площ, където изборът е улеснен, а конкуренцията е изчистена от нелоялност. Радостно е, че можем да привлечем вниманието на хилядна аудитория и да предизвикаме интереса на фирмите, които имат необходимост от подмяна или промяна на собствения си автопарк. На изложението всеки може да съпостави на място своите потребности и да намери най-функционалните и изгодни решения.
Икономиката на една държава или една единица общество се състои от 70% транспортни единици и връзки. Русе е немалък транспортен център. Градът от години се опитва да се измъкне от нестабилността по отношение на икономическо развитие в страната. За 2107 година продажбите на нови автомобили в Русе са толкова, колкото са в градове като Стара Загора и Велико Търново. Чистата цифра е 850 броя при изваден реекспорт.
През първите 4 месеца на 2018 година продажбите бележат 7,8% спад, при това без да е изваден реекспортът. По този показател се нареждаме дори след градове като Плевен и Пазарджик. И въпреки това ние, представителите на световните автомобилни брандове в Русе, сме горди, че можем организирано вече шеста година да радваме жителите на Русе и околните градове, можем да захранваме бизнеса в Русе с модерни и високотехнологични автомобили за работа и за лични нужди. Опитваме се и съм сигурен, че успяваме да стоим с открито лице пред нашите клиенти с продуктите, които им предлагаме, с услугите, които извършваме, с условията, които изпълняваме. Такъв е правилният подход за правене на бизнес и всички ние, дилърите в Русе, го предлагаме с качество и клиентско задоволство. 
И сега няма да е по-различно. Затова искам  предварително да поздравя и благодаря на всички, които ще  посетят нашите щандове от 8 до 10 юни на паркинга на магазин „Метро“ в Русе на бул. „Трети март“ 80. Каня ви на изложението с огромно удоволствие, като апелирам към други желаещи да вземат участие в него - място има.