Непознат изрисувал свастиките и обидните надписи по тялото на детенцето, а самият татко дори не видял кой го е направил. Това разказа Петър Атанасов, баща на едно от двете деца, чиято снимка след мача "Левски" - "Славия" възмути мнозина.

"Не знаех какво има по тялото на сина ми. Неподходящите знаци и надписи бяха изрисувани от непознат човек на стадиона. След това детето се беше облякло и видях рисунките едва когато той беше на пистата", разказа бащата пред Нова тв.

Кадър на двете децата с изрисувани нацистки надписи се появи след мача "Левски" – "Славия" на националния стадион през миналата седмица. Агенцията за закрила на детето започна проверка по случая и се очаква резултатите да станат ясни утре.

Надписите по телата им гласяха "Levski hooligan", ACAB (абревиатура на All Cops Are Bastards - всички ченгета са копелета) SW 1999 (Sofia West - на най-влиятелната фракция в агитката на Левски - "София Запад").

"Преди мача моето е попитало дали може да бъде нарисувано, ние го видяхме когато вече беше изрисувано. На 4-5 ред съм бил. Не знам на какво основание ще ни глобят, но заради шума около ситуацията ще спре да ходи на училище. Страда, че няма да може да отиде на мача".

Бащата обясни, че детето не знае какво означава абревиатурата, а ръката му не била вдигната като нацистки поздрав, а просто махало.

"За първи път го рисуват, впоследствие го видяхме чак на пистата", каза още Петър, който дори се подписал в паспорта си с "Левски".

Той обясни, че не познава родителите на другото дете, защото те се запознали на пистата.

"Малкият постоянно е на пистата, дава тон за песен. Не смятам, че там е опасно, защото те пазят там, и не се хвърлят бомби", каза още бащата. За първи път завел сина си на мач, когато бил едва бебе, а от 5-годишен е на всеки мач.

Не му харесало, че част от сайтовете не им скрили лицата. Тези дни при разходка в парка деца го разпознали и казали: Ето ги децата, които ги издирват от полицията.

"Стана ми изключително тъпо. Сигурно имаме някаква вина, защото не съм го видял, но при свършен факт няма какво да направим", оправдава се бащата.