Открити са родителите на двете деца, които бяха заснети на Националния стадион с изрисувани по телата нацистки свастики - съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов и допълни, че по случая са взети необходимите мерки.

МВР призовава за търпение жителите на София, тъй като в следващите няколко дни столицата ще бъде под полицейска блокада.

Във връзка с двете деца, главният секретар на МВР Младен Маринов уточни, че полицията работи заедно с Държавната агенция за закрила на детето. Той обаче не уточни, дали родителите на двете момчета ще претърпят санкции и какви ще бъдат те.

Главният секретар уточни още, че сериозни мерки за сигурност ще бъдат взети утре във връзка с поредното дерби между "Левски" и ЦСКА. Младен Маринов каза, че шествие на агитките в центъра на София няма да бъдат допускани като в случай на нужда полицията ще използва дори и сила. Главният секретар на МВР призова и хората, и жителите на столицата да бъдат търпеливи във връзка със сериозните мерки за сигурност, които ще бъдат взети още тази седмица заради срещата, която предстои на върха ЕС-Западни Балкани.