Дни на българската книга обявяви издателска къща „Хермес“ от днес, 11 май - деня на светите братя Кирил и Методий, до 24 май - празника на българската просвета и култура. Между тези две знакови дати издателството и неговите книжарници, една от които е на „Александровска“ 71, организират много събития, които популяризират българските автори. 
През май ще излязат от печат „Битието“ от Владимир Зарев, „Малката светица и портокалите“ от Александър Секулов, стихове от Мирела Иванова и новият роман на Недялко Славов „Пиафе“. Продължават литературните турнета на знакови автори, а „Пътеписи за душата на България“ от Ивинела Самуилова и „Черешови води“ от Георги Божинов водят класациите за най-продавани книги. 
В майската кампания „Хермес“ пуска фейсбук игра с награди - книги с автограф от български автори, а читателите ще получават и разделители от специална лимитирана серия.
И може би най-атрактивната новина: какви са намаленията на цените в книжарските вериги „Хермес“ от 11 до 24 май? 50 избрани заглавия ще бъдат на половин цена, всички книги на български автори, издадени от „Хермес“, ще са с 30% отстъпка, а останалите български заглавия - с 10% отстъпка. Същите бонуси важат и за електронната книжарница www.hermesbooks.com.