Законът за радиото и телевизията е доста тясна дреха, защото регулацията трябва да се променя заедно със сектора, за който се отнася. В момента се получава свръхрегулация на радиото и телевизията, а онлайн пространството стои изцяло извън контрола. Опасните явления минават точно там. Това заяви преизбраният председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) София Владимирова в студиото на bTV.

По нейни думи няма как да става въпрос за налагане на цензура върху сайтовете, както и няма цензура върху радио и телевизионните медии. „Има регулация“, заяви Владимирова. Според нея в традиционните медии много рядко могат да се видят негативни тенденции като език на омразата, дезинформация.

„В онлайн медиите обаче всички знаем каква е ситуацията. В интернет хората възприемат информацията като фастфуд“, смята Владимирова. Председателят на СЕМ обясни, че все повече хората асимилират новините от онлайн медиите безкритично и без да си задават реални въпроси дали това, което четат е истина. Тя сравни ситуацията с традиционните медии, където по нейни думи „радиото и телевизията цитират своите източници“.