Суеверията са толкова стари, колкото и човечеството, а много от тях се въртят около храната. Много от тези убеждения нямат смисъл и се раждат от страх за непознатото и вяра в магията и шансовете. Може би сте се чудили какво общо имат последното парче торта, солта и чесъна, с късмета ни през деня. foodpanda, разгледа най-интересните суеверия, свързани с любимите ни продукти или храни.

Чесън- Чесънът не е просто страхотна добавка за подправяне на храната и предпазване от настинки, но и пази от лоши настроения. Чесънът също има мощен възпиращ ефект върху демоните, върколаците и вампирите, ако вярвате в тях.

Сол- Разливането на сол се счита за голямо нещастие. Това вероятно се дължи на факта, че в миналото е била много скъпа стока - изхабяването на сол е като изгубване на пари. Ако разлеете солта, единственият начин да обърнете лошия си късмет е да хвърлите малко количество сол с дясната си ръка върху лявото рамо.

Яйца- Евреите вярват, че яденето на яйце с два жълтъка ще ви благослови с много деца. В Европа някои земеделски производители „засаждат“ яйца в своите полета или хвърлят яйчени черупки между редиците на културите, за да осигурят добра реколта.

Хляб- Ако печете домашен хляб, винаги правете кръст върху тестото, за да изгоните злите сили. Според много старо суеверие е много лош късмет да откриете дупка в хляб, когато го разкъсате.

Лук- Ако падне лук върху пода, ще изхвърлите късмета си. Винаги събирайте обелките от лука в отделна торбичка.

Чай- Разбъркването на чая ви по посока на часовниковата стрелка ще провокира неприятности. Друго поверие гласи, че ако слагате захар, а не мед в чая, никога няма да се омъжите.

Спагети- Никога не режете спагетите в чинията си, защото така ще отрежете късмета си и дълголетието.