Българка е била убита по жесток начин в Полша.

Тялото на жената, чието име не се споменава, е било открито на 19 април в град Слубице, който се намира на река Одра до границата с Германия, съобщават германски медии, цитирани от „Труд“.

По трупа имало следи от удари с нож.

Според полския в. “Газета Любошка” жената, която работела като проститутка, била наръгана 16 пъти с нож. Гръклянът й бил прерязан.

Според изданието била убита по светло – между 17:30 и 18:30 ч местно време.

Полската полиция издирва свидетели на престъплението, които по това време се намирали на мястото. Освен това се преглеждат и записите от охранителни камери в района.

Според медиите проститутките в пограничното градче обслужват най-вече шофьорите на тежкотоварните камиони, които тук преминават границата. Жриците на любовта са предимно от Полша, България и Румъния. Повечето шофьори на камиони са източноевропейци.

Според неофициална информация убитата българка била открита от своя партньор, за който се предполага, че може да е и неин сутеньор.

Засега версията, че тя е била убита от клиент, не се смята за много вероятна. Според спекулации в местните медии тя може да е станала жертва на конкурентна война.