Директорът на БТА - дългогодишният журналист и страстен пътешественик Максим Минчев, избра Русе за начало на националната си литературна обиколка за представяне на новата му книга „Дюна 45“. Срещата с читателите ще бъде във вторник, 24 април, от 18 ч в Екомузея и ще бъде съпътствана с откриването на авторска изложба със снимки на деца от 100 държави.
Споделените на хартия преживявания и емоции в Намибия на човека, посетил 142 държави на пет континента ще бъдат представени от собственика и управител на издателство „Хермес“, което публикува „Дюна 45“ - Стойо Вартоломеев, известен и като един от най-добрите познавачи на литературата.
„Дюна 45“ звучи достатъчно мистериозно, за да накара мнозина веднага да посегнат към тази книга. Става дума за реално място, макар и насред сюрреалистичния пейзаж на една от най-интригуващите страни в южното полукълбо. Намибия! Притегателно място за авантюристи и търсачи на приключения из необятната пустош. По германски подредена и по африкански неочаквана. Намибия вдъхновява и Максим Минчев – сладкодумния разказвач на истории. След Кения, Танзания и Занзибар, а после Кабо Верде, Белиз, Бутан и Палау, предстои едно вълнуващо завръщане в Африка. Този път към групата на Максим и неговите верни спътници се присъединява и един българин, живеещ в Намибия, бивш дипломат, запален ловец и изследовател на южноафриканските племена, най-добрият водач за нашите неуморни пътешественици. Това, което следва, е невъобразимото намибийско очарование, уловено и запечатано между тези две корици“, казва редакторът на книгата Георги Милков, журналист от вестник „24 часа“ и също известен пътешестве ник.