Седмокласнички от Основно училище „Васил Левски” в Ловеч ще бъдат наказани,за щото са се били заради момче. Това стана известно от социалните мрежи, където видео със ситуацията предизвика бурни коментари.

Даяна налетяла на Бистра в междучасието след четвъртия час, след като е била обидена.

Веднага класният ръководител вика и Даяна и води двете момичета при педагогическия съветник. Още там ученичките се разбират, прегръщат се, извиняват се за това, което са направили.

„Ясно показаха, че осъзнават грешката си”, коментира пред „Дарик“ директорът на ОУ „Васил Левски” Илица Петрова. Същия ден е разговаряно с майката на Даяна, а след това – с родителите на Бистра. Според Петрова момичетата вече са в нормални отношения.

До този момент обаче Илица Петрова не знае, че ситуацията е заснета с мобилни телефони. Разбира това от социалните мрежи.

„Имам вече информация кой е снимал. Извикахме родителите и на двете момчета, заснели с телефоните си инцидента. Обяснихме им, че вместо да снимат, е трябвало да помогнат, защото вече не са толкова малки деца. Най-малкото е можело да разтърват двете момичета”, каза директорът.

Има съгласие от страна на родителите и на четирите деца – двете момичета и двете момчета, педагогическият съветник да работи със седмокласниците. Наказания ще има, посочи Илица Петрова, те ще са по предложение на класния ръководител.