Поне 7 от пострадалите в катастрофата край Вакарел са с опасност за живота. В трагичния инцидент загинаха 6 човека - 5 жени и един мъж, 21 са откарани в 5 болници в София, сред тях и дете, което е спешно оперирано. Една от пострадалите е стигнала сама с кола до болница "Св. Анна". Има и още пострадали, но с леки наранявания, които не са се нуждаели от хоспитализация.

Това заяви шефът на столичната Спешна помощ д-р Гелев. За Бърза помощ петък е най-тежкия ден, казва шефът на столичната спешна помощ д-р Георги Гелев.

"Получихме сигнал за катастрофата в 11:21 ч. Първата линейка от Ихтиман постига в 11:30. В 11:40 ч на място бяха два реанимационни екипа от София, които оказаха помощ на пострадалите до пристигането на останалите линейки", обясни д-р Гелев.

До 25-ата минута са мобилизирани общо 14 линейки - 11 от София и по една от Елин Пелин, Ихтиман и

Пострадалите са настанени в "Пирогов", ВМА, "Св. Анна", ИСУЛ, "Токуда" И Софиямед.

"Спасяването на тези хора бе организирано по най-бързия начин. Имаше пълно съдействие от страна на полицията и директорите на болници. В Пирогов, ВМА и Св. Анна бяха освободени 10 операционни и чакаха пострадали", каза още д-р Гелев.

Пострадалите е и още един човек, шофьор на бус, който се движил в обратна посока.

"Човекът е станал свидетел на катастрофата, разсеял се е и е катастрофирал. Той е 22-ият пострадал. Откаран е в "Софиямед", обясни шефът на ЦСМП-София.

В същата болница е откаран и шофьорът на автобуса.