За подготовката за бягство на Владимир Пелов имахме оперативна информация още миналата година лятото, която е дадена още тогава и на Министерството на правосъдието и на заинтересованите от това. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев при изслушването в парламента за избягалите вчера от Централния софийски затвор двама затворници.

Взети са необходимите мерки във връзка с тази оперативна информация, но за жалост се случи така, че той сега избяга от затвора, коментира Радев. Той посочи, че в момента работи щаб в СДВР. Охраняват се границите, през които очакваме да излязат двамата избягали затворници.

„В момента се води следствие и не мога да кажа повече, но мога да кажа, че са разпитани и се разпитват в момента и са под контрол свързани лица с тези двамата“, допълни Радев.

По думите му става въпрос за лица, които са им помагали или се очаква да им помагат.

Той увери Славчо Велков от БСП, че МВР има предвид възможността бегълците да се укрият в места, които добре познават. Преди това в питането си депутатът от левицата припомни, че по принцип,такива хора, които не могат да избягат, се укриват в добре познати места, в случая Ботевградският и Тетевенския Балкан.