„Ако до всяко добро същество, застане поне още едно...“, се пее в емблематичната песен на Богдана Карадочева. През последните дни десетки добри хора от цяла България се обединиха около една кауза – спасяването на премръзнали щъркели.

Това започна с добрия пример на Сафет Халид от силистренското село Зарица, който приюти в дома си пет птици, за които ще се грижи, докато времето се оправи.


Така например в Исперих хора с големи сърца прибраха премръзнал щъркел - подсушиха до и му предложиха топла постеля за студените дни.

Община Дулово пък приютява бедстващи птици в общинските гаражи. Нещо повече - гаража в сградата на общината са прибрани 20 щъркела в по-тежко състояние.

Много от жителите на общината също проявиха загриженост за премръзнали птици и са ги прибрали на топло по къщите и стопанските си постройки.


Ловните дружинки по места са се организирали и обхождат землищата за бедстващи птици. От община Дулово има служители, които правят оглед край пътища та за премръзнали и в по-тежко състояние птици. Закупена е риба за изхранването на птиците.Тази снимка също показва спасен щъркел, който си има компания...


В шуменското село Наум също се намериха добри хора, които да помогнат на птици в беда.

В село Браничево спасяваха и соколи.Историите с щастлива развръзка не спират с това - те се случват във всички точки на страната. Масово хората приветстват добрата кауза, а други питат къде са в случая популярните лица от природозащитни организации и партии, които най-често гледаме по медиите.