Търсят се любопитни и любезни хора, които обичат да пътуват и да изследват. 8 щастливци ще имат възможност безплатно да тръгнат на европейско пътуване за 1 месец между пролетта и лятото на 2018 г. Проектът Road Trip се организира от Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ към Европейската комисия.

Единственото изискване е да сте между 18 и 30 години и наистина да обичате приключенията, защото ще изминете 12 000 км по 4 основни маршрута в цяла Европа – Средиземноморски маршрут, Атлантически, Дунавски и Балтийски маршрут.

Четири двойки ще започнат европейското пътешествие в микробус. По пътя те ще се срещнат с местните жители, ще открият проекти, които променят живота на хората към по-добро и ще изследват неизвестни места и невероятни пейзажи.

Пътешествениците от Road Trip ще споделят това като запишат и публикуват своите истории из целия континент и извън него. В края на всяко пътуване, уникалното им преживяване ще бъде представено във филм и ще бъде отразено в онлайн пътеводител за пътуванията по европейските пътища „Встрани от утъпкания път“.

... TИ може да бъде един от щастливците! Кандидатурите се изпращат до 11 февръари 2018 г.

Повече за проекта може да намерите ТУК