Задържана е 19-годишна жена, извършвала интернет измами при продажба на стоки. Клиентите получавали продукти без стойност и съвсем различни от обявените. Задържаната е направила самопризнания и обяснила механизма за извършване на престъпната дейност. Това съобщиха от ОД на МВР в Бургас.
 
Жената ползвала няколко сайта за интернет търговия с вещи - втора употреба, като публикувала обяви за продукти на специален режим, с което се избягва опцията "преглед и тест". На обявите се отзовавали различни хора, единият от които получил пратка, чието съдържание далеч се разминавало с промотираното.

Жената е задържана за 24 часа. В обитаваното от нея жилище в комплекса "Меден Рудник" са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Преди месец в Бургас бяха установени други двама извършители на неправомерни транзакции в интернет пространството, които чрез използването на данни от банкови карти, са осъществявали залози в интернет сайтове. И по двата случая бяха образувани досъдебни производства.