След Facebook, сега и Google обяви, че спира рекламите на криптовалути. Това стана ясно, след като компанията актуализира рекламната си политика, свързана с финансовите услуги, съобщава CNBC. 

Според новите правила се забраняват платените съобщения, съдържащи информация за круптовалути, първично предлагане, портфейли и търговски съвети. Това става ясно от думите на Скот Спенсър, директор с ресор „устойчиви реклами“. 

Промените означават, че дори компании с легитмни услуги в сферата на криптовалутите няма да могат да рекламира чрез продуктите на Google. Новите правила влизат в сила от юни 2018 г., се посочва в публикацията. 

„Нямаме ĸpиcтaлна топка, за да разберем бъдещето на криптовалутите, но вече видяхме достатъчно вреди за потребителите и потенциала за още такива“, казва Скот и добавя, че това е област към която трябва да се подхожда изключително предпазливо. 

Твърдият подход на Google идва малко след подобна стъпка от страна на Facebook. Действията на гигантите са показателни за това, че макар и криптовалутите да родиха много нови богаташи, те все още са непозната територия, която остава нерегулирана и с потенциал за измами.