Теленор въвежда четирицифрен код за защита от нежелани абонаменти за различни услуги с добавена стойност, предоставяни от трети страни чрез интернет сайтове.

Теленор е първият български оператор, който въвежда подобна защита от случайни и нежелани абонаменти на мобилно съдържание от интернет сайтове. Промяната се осъществява с подкрепата на компаниите доставчици на подобни услуги, с които Теленор си партнира. Основна цел на оператора е повишаване на прозрачността и удобството за клиентите при таксуването и ползването на услугите.

Четирицифреният код ще се прилага за абонаменти за различни услуги, мобилно съдържание и достъп, които се извършват на интернет страници на доставчици на такива услуги с добавена стойност. При заявка за абонамент, потребителят ще трябва да въведе мобилният си номер, на който ще получи SMS с уникален четирицифрен код за потвърждение на заявката. Кодът трябва да бъде въведен в интернет страницата на доставчика на услугата, за да бъде активиран абонаментът. Получаването на съобщението с кода е безплатно за потребителите.

Потвърждението на желанието за покупка с четирицифрен код няма да се прилага за покупки на съдържание и услуги, извършени през мобилни приложения или чрез SMS.