Облачно и дъждовно време прогнозират синоптиците за утрешния 8 март.

Облаците, появили се в Западна България ще обхванат цялата страна. Утре ще вали дъжд в по-голямата част от страната, в планините и в Южна България валежите ще са значителни. Ще се появи вятър. 

Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, максималните в повечето места ще са между 8 и 13 градуса, сочи прогнозата на НИМХ при БАН.

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

И край морето ще е облачно и дъждовно. Максималните температури там ще са между 8 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 5-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно и с валежи от сняг, под около 1800 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа умерен и силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В петък облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време, което ще се задържи и в събота. Вятърът ще отслабне. Ще започне затопляне и максималните температури в петък ще достигат на места до 15-16 градуса, а в събота - с още 2-3 градуса повече.